به کوشش مهدی علی
مجله خط
بنویس شهید و بعد برو سر سطر.
همانجا که نخلهایش بدون سر نماز میگذارد و بیدهای مجنونش
به سمت شرجی افق در اهتزازند.
از این شط به آن سطر،
و از این خط به آن خط،
از این خاکریز به آن خاکریز.
حالا دیگر این همه شهید را کلمهها تشییع میکشد.
اصلاً این خط آخر ندارد...
بدون معطلی به جای نقطه اشکهایت را بگذار و برو...!
خط، نشریهای است 32 صفحهای با قطع عجیب 31*16، هر کدام به رنگی. نشریه را که ورق میزنی، همه چیز میبینی. معمولاً شمارهها با سخن سردبیر آغاز میشود و با گفتوگویی ادامه مییابد.
«چمران را که مینویسم
دستی میآید و کلمهها را، هی میکند به سمت بیقراریها.
چقدر این کلمه تنهاست، انگار که ابوذر واژه است چمران...» (سخن سردبیر در شماره یک).
گفتوگوهایی برای مثال با نادر طالبزاده، رائد موسوی تنها فرزند چهار اسیرانی، احسان باکری، فرزند حمید باکری و... . گزارشهای قشنگی هم به همان رسم و خط دانشجویی میتوان پیدا کرد. سکوت و احترام، گزارشی است درباره بمباران اتمی ناکازاکی و هیروشیما در شماره چهار. به حیطه هنر هم از طریق درج داستانهای کوتاه و هم ناخنکزدنهای تحلیلی وارد شده است؛ تحلیل اکران فیلم، برگزاری یادوارهها و شب شعر و... .
عکسهای وسط خط هم با مناسبت و بیمناسبت به دل مینشیند.
این دو هفتهنامه با قیمت 100 تومان سعی کرده، نشریهای با نشاط در حوزه فرهنگ و دفاع مقدس باشد و البته کاری با دوام؛ ولی یواش یواش در شمارههای اخیر ستونهای همیشگیاش به هم ریخته و به ماهنامه و فصلنامه بیشتر نزدیک شده است. از مهمترین عوامل مؤثر در حوزه فرهنگ و هنر، توزیع و مصرف است. آنچه باعث میشود نشریاتی همچون خط، اینگونه بریده بریده شوند، معرفی نشدن به مخاطب و توزیع ناقص آنهاست. ستون همسنگر قصد دارد آنچه را که در توان و وظیفه است در این باره انجام دهد. در نهایت امیدواریم این خط هرگز به ته خط نرسد و مجبور نشویم که نقطه بگذاریم و به خط دیگر برویم.
صاحب امتیاز خط، بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس؛ مدیر مسئول آن، حمید حسام؛ و سردبیر آن، ابراهیم ترکی است.
نشانی: تهران ـ صندوق پستی 883/14185
تلفکس: 77649338
سایت صبح
Sobh.org را تایپ کن و منتظر باش. اول نوشتههای سایت میآید و بعد یواش یواش عکسها.
چیزی که در بالای صفحه جلب توجه میکند، لوگوی سایت است: «این قافله از صبح ازل سوی تو رواناند».
وسط، هدیه صبح که ویژهنامههای مناسبتهاست و در پایین برگی تازه از دفتر صبح. همین جور که پایین بیایی، تازههای سایت را میبینی و سخن روز.
«آن روز که آرام گرفته بودی نگاهت کردم، قامتی غرق در خون داشتی. شاید سالها بود که بیتاب و تب ندیده بود. همیشه شور رزم داشتی و شوق پرواز. انگار دیدنت در آن حال خاطره همه روزهای عمر...»
مطالب زیاد است. در کنارهها هم میتوان مجموعهای جالب و وسیع از زندگی شهدا که در بر دارنده شهدای صدر اسلام است تاکنون؛ حتی شهیدانی که از ملیتهای دیگر در راه اعتلای پرچم لاالهالاالله شهید شدهاند. شهدای زن را هم میتوان در این مجموعه پیدا کرد. خلاصه سری بزنید. میارزد. خیلی چیزها گیرتان میآید؛ مثلا:
گفتوگو با شهدا؛ تصاویر دیواری شهدای تهران؛ روزی جنگی بود؛ خورشید در جبهه؛ یادگاریها؛ اولینهای دفاع مقدس؛ تصاویر پس زمینه ویندوز؛ سیرت شهیدان؛ خلاقیتها؛ و...
کلمات کلیدی: