سفارش تبلیغ
صبا ویژن
[ و شنید مردى دنیا را نکوهش مى‏کند فرمود : ] اى نکوهنده جهان ، فریفته به نیرنگ آن ، به ژاژهایش دلباخته و به نکوهشش پرداخته . فریفته دنیایى و سرزنشش مى‏نمایى ؟ تو بر دنیا دعوى گناه دارى ، یا دنیا باید بر تو دعوى کند که گنهکارى ؟ دنیا کى سرگشته‏ات ساخت و چسان به دام فریبت انداخت ؟ با خفتنگاههاى پدرانت که پوسیدند ؟ یا با خوابگاههاى مادرانت که در خاک آرمیدند ؟ چند کس را با پنجه‏هایت تیمار داشتى ؟ و چند بیمار را با دستهایت در بستر گذاشتى ؟ بهبود آنان را خواهان بودى ، و دردشان را به پزشکان مى‏نمودى . بامدادان ، که دارویت آنان را بهبودى نداد ، و گریه‏ات آنان را سودى . بیمت آنان را فایدتى نبخشید ، و آنچه خواهانش بودى به تو نرسید ، و نه به نیرویت بیمارى از آنان دور گردید . دنیا از او برایت نمونه‏اى پرداخت ، و از هلاکتجاى وى نمودارى ساخت . دنیا خانه راستى است براى کسى که آن را راستگو انگاشت ، و خانه تندرستى است آن را که شناختش و باور داشت ، و خانه بى نیازى است براى کسى که از آن توشه اندوخت ، و خانه پند است براى آن که از آن پند آموخت . مسجد محبان خداست ، و نمازگاه فرشتگان او ، و فرود آمد نگاه وحى خدا و تجارتجاى دوستان او . در آن آمرزش خدا را به دست آوردند و در آنجا بهشت را سود بردند . چه کسى دنیا را نکوهد حالى که بانگ برداشته است که جدا شدنى است ، و فریاد کرده است که ناماندنى است ، گفته است که خود خواهد مرد و از مردمش کسى جان به درنخواهد برد . با محنت خود از محنت براى آنان نمونه ساخت ، و با شادمانى‏اش آنان را به شوق شادمانى انداخت . شامگاه به سلامت گذشت و بامداد با مصیبتى جانگداز برگشت ، تا مشتاق گرداند و بترساند ، و بیم دهد و بپرهیزاند . پس مردمى در بامداد پشیمانى بد گوى او بودند و مردمى روز رستاخیز او را ستودند . دنیا به یادشان آورد ، و یادآور شدند . با آنان سخن گفت و گفته او را راست داشتند . و پندشان داد ، و از پند او بهره برداشتند . [نهج البلاغه]

مهدی‌ علی

سلام. نامه‌های زیادی از شما رسیده است، ولی دریغ از یک خط درباره این ستون و حتی خیلی از ستون‌های دیگر نشریه. شما که زحمت می‌کشید و از احساسات و عواطف خود برای ما می‌نویسید، حالا به ستون‌های دیگر کاری ندارم، حداقل دو کلمه هم دربارة این ستون بنویسید. مطمئن هستیم بسیاری از شما هفته‌ای حداقل چند ساعت را به وب‌گردی اختصاص می‌دهید. پس می‌توانید. خدا را چه دیدید شاید این ستون و یا ستون‌های دیگر را سپردیم به شما و خودمان رفتیم پی کارمان...

 

در بحث دسته‌بندی مطالب آنچه گفته شد، تناسب و هماهنگی بین هدف و نوع دسته‌بندی، مربوط به محتوای دسته‌بندی است. اما نکته‌ای هم که هست، مربوط به شکل و ظاهر دسته‌بندی آن است. اینکه باید ظاهر صفحات اولا چشم‌نواز و ثانیا، رسا باشند. چشم‌نواز یعنی زیبا و هماهنگ با قسمت‌های دیگر؛ رسا هم یعنی گویا و راهنما نسبت به محتوای خود.

تقسیم صفحه به بخش‌های مختلف، عنوان هر بخش، ثابت و متحرک بودن آنها، رنگ و فونت، خط‌ها و خمیدگی‌ها، نمادها و شکل‌ها و تصاویر و... همه مواردی است که می‌توان در راستای زیبا و رساتر کردن دسته‌بندی مطالب به آنها توجه کرد.

شاید تا به حال به پایگاه اینترنتی sajed.ir سر زده باشید. مثل بسیاری از پایگاه‌ها، دارای مطالب زیاد و امکانات فراوانی است. بخش‌های مختلفی همچون بخش هنری، بخش مکتوب که مجموعه‌ای جالب از نوشته‌ها و موضوعات مختلف است و یا مجمع هنرمندان. بخش دیگری از این پایگاه با عنوان «بخش ویژه» مجموعه‌ای از مقالات جالب و دیدنی از مناسبت‌ها و اشخاص را در بر دارد.

ولی به رغم این همه مطلب قشنگ، راستش صفحه اصلی اصلاً آدم را علاقه‌مند و یا دعوت و راهنمایی نمی‌‌کند تا در دل سایت هم دوری بزند. خط‌های مستقیم و زاویه‌های تند، رنگ‌های پر و تقسیم‌بندی ناموزون صفحه اصلی باعث شده محتوای کار در پشت صفحه اصلی، پنهان باشد. در نگاه اول نه به دل می‌نشیند و نه راهنمایی مختصر و مفیدی از حجم و نوع محتوای پایگاه به بیننده ارائه می‌دهد. حیف که سایت خودمان هم آنچنان روی دور نیفتاده است و عیب‌های فراوانی دارد؛ مثلاً عنوان‌های بخش‌های مختلف سایت با هم هماهنگی ندارد. یکی مقاله، دیگری اشک و خون و دیگری گوناگون. اگر قرار است با استعاره و کنایه به محتوا اشاره شود، پس مقاله و گوناگون چیست؟! اگر هم قرار است مستقیم و ساده اشاره شود، پس دیگر اشک و خون و یا ستاره‌های خاکی چیست؟! اگر اهل مجادله و بحث‌های نظری باشید و یا به دنبال مقالات تحلیلی و محلی برای تضارب آراء بوده باشید، حتماً گذرتان به باشگاه اندیشه bashgha.net افتاده است. پایگاهی با محتوای زیاد در عین حال دسته‌بندی چشم‌نواز و رسا. تصاویر و عنوان‌ها زیبا انتخاب شده‌اند و گویای هر آنچه از خود دارند.

 




کلمات کلیدی:

نوشته شده توسط ارسلان سلطانی 87/3/13:: 12:30 صبح     |     () نظر